Our Coffees

Under a cool and humid climate, our harvest takes place from June-December each year. Our beans ripen slower at this altitude and we pick them selectively before drying them slowly upon raised beds. We dry our coffees in a ‘natural process’ which means the drying is done with the skin of the cherry left on. Each year we are gifted with surprising flavors that range from red fruits, honey, jasmine, chocolate, brown sugar and nuts. We specially prepare our lots for our relationship customers, some of the best specialty roasters and cafes around the world and on the farm our master roaster Markim Gomes can be found bringing out the best of each bean.

4th Place Coffee of the Year 2017
1st Place Coffee of the Year 2015
1st Place Coffee of the Year 2014
7th Place Coffee of the Year 2014
6th Place Coffee of the Year 2013
1st Place EMATER-MG 2012
2nd Place EMATER-MG 2013
Four time regional Manhuaçu Champion

Producer

Upon returning to his familial lands, in the 90’s, Clayton Barrossa Monteiro had not imagined writing part of the story of specialty coffee in Brazil. At the time, the ex-surfer turned farmer, left the shores and headed up the mountain to plant one of the country’s most celebrated crops. At the time, the then 22 year old raised in the city of São Paulo, had imagined he would spend half the year farming and half the year at the beach catching waves, as was promised by his coffee farmer uncle. However, what seemed easy at the beginning turned into a journey of hard work, re-invention and obsession. Clayton never again left the farm for more than a short period and he created what today has become nationally and internationally known as the mythic Fazenda Ninho da Águia.

Fazenda Ninho da Águia

At the entrance of the Caparaó National Park, in Minas Gerais, alongside the steep slopes of the Pico da Bandeira, the farm Fazenda Ninho da Águia may be found. With an average altitude of 1300masl, the farm has an ideal micro-climate to produce some of the best coffees in Brazil. The 55 hectares are divided into preserved forest, natural water springs and coffee planted in a consortium with other crops. Our farm produces an average of 300 bags of selectively hand-picked organic coffee per year. We follow agro-ecological methods bringing our soil a diversity of crops alongside our coffee which helps keep our soil alive and producing elegant aromas and complex flavors.

Store

Café Ninho da Águia – Reserva Natural – 250g

Café Ninho da Águia – Reserva Natural – 250g

Café Ninho da Águia – Reserva Natural – 250g

Subscription

Monthly home delivery (Only Brazil)

Testimonial

Foi um prazer enorme conhecer essa família que faz um trabalho exemplar. Parabéns! Sucesso cada vez maior com a produção de cafés tão especiais.

Maria Cecília e José Alcure
Rio de Janeiro

Melhor café do Brasil!!! Adorei conhecer e quero voltar em breve. Não existe sabor igual. Parabéns, sucesso e mais prêmio. Vocês merecem!

Alessandra de Oliveira e Thiago Souza
Santo Antônio de Pádua RJ

Parabéns por produzir com consciência ecológica, por agregar qualidade através do respeito ao meio ambiente. Isso é sistentabilidade!

Vânia Elena
Maringá PR

Estive aqui no meu primeiro dia de férias e adorei. Sou apaixonado por café e pela história de brasileiros que fazem do Brasil um país digno de orgulho nós brasileiros. Parabéns!

Pedro Novaes
Guarapari-ES

Sentimos honrados com a recepção, a apresentação e a história que envolve esta família tão especialmente dedicada a cultura do café, parabéns! Deus os abençoe.

Roseane de Vargas – Vitória ES
Nicole Durieux – França

Sobre o dia de hoje? Literalmente surpresa. Uma história incrivelmente inspiradora.

Josiane Ferreira
Fervedouro-MG

Gostei não só do café, mas de toda a bagagem que está por detrás da cultura desse produto. Fiquei encantado com a receptividade no local e com os conhecimentos adquiridos.

Sandra Corrêa
Leopoldina-MG

Fomos impactados não só com a beleza do lugar, mas também, com os sabores e a recepção. Trabalho incrível. Estamos apaixonados por Minas Gerais, especialmente pela Fazenda Ninho da Águia. Voltaremos em breve!

Priscila e Kleber
Rio de Janeiro

Parabéns, café de excelência! Que o Senhor continue conduzindo em triunfo o trabalho dessa família abençoada.

Rozimeire Muniz

Adoramos a recepção, o bolo, o café e principalmente a simpatia e amabilidade da família. Parabéns e muitas felicidades!

Zilah, Teca e Sandra

Contact Us

1 + 2 =

+55 (33) 3332-2219

+55 (32) 98426-1548

Área Rural – Alto Caparaó
Minas Gerais – Brazil